Generali Sigorta A.Ş

Özel sağlık sigortası, size hastane seçimi yapmayı sunan bir hizmettir. Özel sağlık sigortası 2020’de de pek çok avantaj sunuyor. Daha kaliteli ve etkili sağlıklı hizmetleri alabilmek için ihtiyacınıza uygun özel sağlık sigortası poliçelerinden yararlanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Kaza ya da hastalık durumunda ödenmesi gereken sağlık masraflarını bazı limitler ve teminatlar doğrultusunda güvence altına alan sigortaya özel sağlık sigortası denir. Bu sigorta türünün özel ve genel bazı şartları vardır. Sizin için uygun poliçeyi satın alarak sağlık ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Poliçeyi satın almanda önce ayrıntılı bir şekilde inceleyerek daha sonra yaşanabilecek problemlerin önüne geçebilirsiniz. Bu sigorta kapsamında iki tip tedavi biçiminden yararlanabilirsiniz. Yatarak ya da ayakta tedavi olmak üzere farklı tedavi süreçleriyle karşılaşabilirsiniz. Özel sağlık sigortası hizmetleri sayesinde bedelleri çok yüksek olan tedavi ücretlerini ödemek zorunda kalmazsınız. Hastane ve doktor seçimi yapabilirsiniz. Kaliteli sağlık hizmetleri alarak sağlık problemleriniz için etkili çözümlere kavuşabilirsiniz. Bu sigorta ile hem maddi hem de manevi olarak rahat hissedersiniz. Satın aldığınız özel sigorta poliçesi sayesinde hem yurt içi hem de yurt dışında karşılaştığınız olası sağlık problemlerini güvence altına aldırabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortasında yapılan tedavi işlemlerine göre çok az bir tedavi ücreti talep edilebilir. Bazı durumlarda ise hiçbir tedavi ücreti ödemeniz gerekmez. Özel sağlık sigortasında genellikle estetik uygulamalar ve diş tedavisi dışındaki tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ayakta tedavi işlemleri özel sigortanın kapsamı dahilindedir. 24 saatten az süren tedaviler ayakta tedavi olarak ifade edilir. Doktor muayenesi, ilaçlar, röntgen, tahlil ve ayakta tedavi gibi masrafları özel sigorta karşılar. Rutin kontroller de bu sigorta kapsamındadır. Hastanede kalmanızı gerektiren bazı tedavi türleri (radyoterapi, kemoterapi gibi) yatarak tedavi olarak adlandırılır. Bu tedavi biçimleri 24 saati geçer ve ayakta tedaviden daha kapsamlı bir tedavi hizmeti gerektirir. Yatarak yapılan tedavide masrafları ve ameliyat gibi daha yüksek maliyetlere sahip sağlık hizmetleri verilir. Özel sağlık sigortası fiyatları sağlık kuruluşlarının sunduğu hizmetlere göre farklılık gösterir. Sigortadaki limit ve teminatlar, kişisel bilgilerinize göre değişiklik gösterir. Daha önce büyük bir hastalık geçirdiyseniz sigorta fiyatları yükselebilir. Çünkü bu hastalığın tekrar etme riski daha yüksektir. Ailenizde kalıtsal hastalıkların bulunması da size sunulan poliçe fiyatlarının artmasına neden olur.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

En Çok Okunanlar