Generali Sigorta A.Ş

Ramazan Bayramı hem sevdiklerinizle keyifli bir tatil yapmak hem de iş hayatı yoğunluğundan arınarak dinlemek için idealdir. Bayramı ailece birlikte geçireceğiniz bir tatil ile keyifli hale getirmek için şimdiden programınızı yapabilirsiniz. Günlük hayatın koşuşturmalarından sıyrılarak sadece sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir bayram programı herkese iyi gelir.

Ramazan Bayramı tatil önerileri için en iyi seçeneklere gelin birlikte bakalım.

Göynük

Göynük diğer bir ifadeyle Diyar-ı Akşemseddin bayramda tatil yapılacak yerler açısından ideal bir seçenektir. Bolu merkeze 105 km mesafededir. Ayrıca, İstanbul ve Ankara gibi önemli merkezlere yakın konumdadır. Toplu taşıma veya şahsi araç ile yaklaşık 2-3 saatlik bir seyahat ile Göynük’e ulaşmak mümkündür. İlçe ayrıca cittaslow unvanı ile tanınır. Geleneksel yapısını koruması nedeniyle şehir yaşamından uzaklaşmak ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için iyi bir seçenektir.

Tarihi evleri, birbirini kapatmayan ahşap yapıları ile yöre özgün mimarisi ile de dikkat çeker. Bunun yanı sıra, bölge birçok doğal güzelliğe de yakın konumdadır. Günübirlik gezilerle tatiliniz sırasında Abant, Yedigöller gibi el değmemiş doğa harikalarını ziyaret edebilirsiniz.

Göynük’ün özgün mimarisi ve Safranbolu’ya benzeyen silüetini seyretmek için en ideal mekan Zafer Kulesi`dir. Kule üç katlı taş temel üzerine ahşap malzeme ile 1923 yılında inşa edilmiştir. Hem ilçe manzarasını izlemek hem de yapının mimarisini görmek için Zafer Kulesi`ni gezebilirsiniz. Göynük tatiliniz sırasında Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Sülüklü Göl, Abant Gölü Tabiat Parkı, Çubuk Gölü, Çayköy Göleti gibi doğal alanlarda vakit geçirebilir, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği, trekking gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Göynük evleri, Gazi Süleyman Paşa Hamamı ve Cami, Akşemsettin Konağı ve Türbesi gibi tarihi eserleri de ziyaret edebilirsiniz. Termal turizmi tercih ediyorsanız Bolu Babas Kaplıcalarını da tercih edebilirsin.

Altınoluk

Ramazan Bayramı’nda tatile gidilecek yerler için araştırma yapıyorsanız Altınoluk’u da listenize ekleyebilirsiniz.

Altınoluk, Balıkesir Edremit’te yer alır. Marmara Bölgesi’nin gözde tatil mekanları arasındadır. İstanbul, Sakarya, Yalova, Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir gibi merkezlere yakın konumdadır. Dolayısıyla, kısa süreli tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği mekanlardandır. Ayrıca, konaklama açısından da gelişmiş turizm olanaklarına sahiptir.

Bünyesinde birçok doğal güzelliğin yanı sıra kumsalları ve deniz manzarası ile gezilecek birçok alternatif mekana sahiptir. Altınoluk tatilinizde Şahindere Kanyonu’nu ziyaret edilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Turkuaz suları, el değmemiş güzelliği ile oldukça ilgi çekicidir. Temiz havası ile doğa severlerin sıklıkla ziyaret ettiği kanyonda  fotoğrafçılık, trekking gibi aktiviteler de gerçekleştirebilirsiniz.

Doğa içerisinde vakit geçirmeyi seviyorsan Mıhlı Çayı, Başdeğirmen Köprüsü, Kazdağı Milli Parkı, Sütüven Şelalesi, Darıdere Tabiat Parkı gibi doğal güzelliğini koruyan, yeşil ormanları, eşsiz atmosferi ve sakinliği ile insana huzurlu hissettiren mekanları da tercih edebilirsiniz.

Tarihi alan gezilerini seviyorsanız Altınoluk’ta Tahtakuşlar Etnografta Müzesi, Antandros Antik Kentini de gezip görmeniz mümkün. Ailenizle keyifli ve huzurlu bir bayram tatili için Altınoluk ideal seçeneklerden birisidir.

Sapanca

Sapanca, İstanbul’a yakın konumda olması ile bayram tatili için uygun yerler arasındadır. Kaplıcaları, doğal güzellikleri ile birçok farklı tatil ve konaklama seçeneğine sahiptir.

İstanbul’dan yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk ile bölgeye kolaylıkla varabilirsiniz. Sapanca’da Kırkpınar, Acarlar Longozu gibi yeşil alanlarda doğa ile başbaşa vakit geçirmeniz mümkün. Yoğun şehir hayatından sonra huzurlu bir Ramazan Bayramı tatili yapabilirsiniz.

Çocuklarınızla neşeli bir gün geçirmek isterseniz Ormanya’daki hayvanat bahçesine kısa bir gezi düzenleyebilirsiniz. Tarihi yapıları ziyaret etmeyi seviyorsanız Osmanlı uygarlığından kalan Rüstem Paşa Cami, Rahime Sultan Cami gibi eserleri ve binaların özgün mimarisini yerinde görebilirsiniz.

Bayramda tatile gidilecek yerler için seyahate çıkmadan önce programınızı ve gezilecek mekanlar listenizi hazırlayarak hemen yola çıkabilirsiniz.

En Çok Okunanlar