Generali Sigorta A.Ş

İş sağlığı söz konusu olduğunda masa ergonomisi düşündüğünüzden daha önemli olabilir. Örneğin ABD’de tekrarlayan zorlanma yaralanmaları iş yerinde en yaygın görülen beşinci yaralanma türüdür.

Neyse ki işverenlerin sağlık ve güvenlik sorumlulukları çalışma alanınızın konforlu olmasını da kapsıyor. Ayrıca, iş gücü kaybı yaşamanız üretkenlikte düşüşe neden olacağı için sağlığınız sizin kadar işvereniniz için de önemlidir. Bu yüzden, daha ergonomik bir çalışma alanının faydalı olacağına inanıyorsanız, işvereninizin bir risk değerlendirmesi yapmasını isteyebilirsiniz, böylece potansiyel sorunlar tespit edilebilir ve ergonomik çözümler önerilebilir.

Ergonomiden bahsetmişken, iş yerinde güvenle çalışmanızı sağlayacak, en yeni ergonomik ürünleri sizin için derledik.

Dönüştürülebilir çalışma masaları

Ayakta çalışma masaları revaçta. Unutulmaması gereken ise bütün gün ayakta durmanın zorluğu ve hareketsiz kalmak kadar riskli olabileceği. Neyse ki her iki çalışma düzeninden de faydalanmanız mümkün. Ayarlanabilir bir iş istasyonu ile ayakta ve oturarak çalışma arasında hızla geçiş yapabilirsiniz ve kullandığınız masayı değiştirmeden esneklik kazanabilirsiniz. İş akışınızı bozmanız gerekmeden çalışma şeklinizi değiştirin ve kesintisiz çalışmanın keyfini sürün.

Taşınabilir dizüstü bilgisayar stantları

Tipik iş yeriniz en yakın kafe olduğunda, mükemmel bir çalışma alanı oluşturmak zordur. Ancak bu durum en azından bir taşınabilir stant alamayacağınız anlamınıza gelmez. Bu tür stantlar bilgisayarınızı daha konforlu bir yazma pozisyonuna getirerek bilgisayarınıza doğru eğilmenizi azaltır, üstelik son derece hafif olduğu için rahatça yanınızda taşıyabilirsiniz.

Ergonomik fareler

Normal bir fare veya dokunmatik iz sürücü kullanmak bileğinizi sürekli rahatsız pozisyonlarda tutarak zamanla tekrarlanan zorlanmaya bağlı problemler oluşturabilir. Sürekli fare kullanmanız gerekiyorsa, ergonomik farelere göz gezdirmenizi öneririz. Bileğinizin bükülmesini önleyen “dikey” farelerden imleci rahatça hareket ettirebileceğiniz trackball farelere kadar birçok seçenek bulabilirsiniz.

Bölünmüş klavye

Yoğun klavye kullanımına bağlı Karpal Tünel Sendromu kaçınılmaz gibi mi görünüyor? Uzun süreli çalışmalarda her bir elin daha doğal bir konumda kalmasına yardımcı olan bölünmüş bir ergonomik klavye kullanın.

Hareketli ayak sehpaları

Otururken ergonomik bir pozisyon sağlamak için ayaklarınızı tamamen desteklemelisiniz; bu yüzden, ayaklarınız sürekli boşta duruyorsa ayak desteği elzemdir. Ancak ayaklarınız yere değiyorsa bile ayak desteği bacaklarınıza ve belinize binen yükü azaltarak şişme ve varis riskini azaltabilir. Ayaklarınızı daha iyi desteklemek isterseniz, sallanır bir ayak desteği kullanabilirsiniz. Bu tür ürünler ile hem bacaklarınızı hareket ettirmenizi sağlar hem de ergonomiden ödün vermeden kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz.

Çalışma veriminizi her zaman en üst düzeyde tutmak için ergonomi kadar sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Sağlığınız konusunda sizi nasıl destekleyebileceğimizi öğrenmek için Generali Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını inceleyin.

En Çok Okunanlar