Generali Sigorta A.Ş

Türkiye’nin dört bir yanında, dinlenip yenilenmene yardımcı olacak şifalı sular bulunur. Türkiye’deki termal kaplıcalar, içeriğinde bulunan minerallerle özellikle romatizma, koah, kronik bronşit gibi hastalıkların tedavilerini destekler. Alternatif tedavi yöntemleri arasında sayılan termal sular vücut tarafından kolay emildiği için kimyasal tedavilere yardımcı olur. Örneğin; bağırsak problemi yaşıyorsan ve bununla ilgili tedavi sürecindeysen kaplıcaların metabolizma hızlandırmaya yardımcı özelliğinden faydalanabilirsin. Bunun yanı sıra nörolojik rahatsızlıklar, eklem tutulmaları gibi pek çok problemde doktorunun görüşünü alarak tedavini termal sularla destekleyebilirsin.

Türkiye’deki Kaplıcalar

Sağlık turizmi kapsamında termal geziler önemli bir yer tutar. Sağlıklı olmak ve yaşamın boyunca bunu koruyabilmen için bir hekim programında şifalı termal sulardan faydalanabilirsin. Kaplıca suları hiçbir rahatsızlığın olmasa dahi; dinlenmene ve kendini daha dinç hissetmene yardımcı olur. Sen de Türkiye’deki kaplıcaların nerelerde olduğunu öğrenmek istersen, detaylara göz atabilirsin.

1.    Sandıklı Kaplıcaları, Afyonkarahisar

Türkiye’deki kaplıcalar denince akla ilk termal başkenti olan Afyonkarahisar gelir. Sandıklı kaplıcaları da yüksek kükürt oranına sahip sularıyla şifa bekleyenlerin yardımcısı olur. 42-53 derece arasında değişen sıcaklık derecesiyle böbrek taşı, kadın hastalıkları gibi pek çok tedavide yardımcı olarak kullanabilirsin.

2.    Kızılcahamam Kaplıcaları, Ankara

Bu kaplıcanın en önemli özelliklerinden biri doğal maden suyu şeklinde içilebilmesidir. En iyi kaplıcalar arasında yer alan Kızılcahamam kaplıcalarını her yıl yabancı ve yerli turist ziyaret eder. Milli park içerisinde bulunan bu kaplıcaya keyifli bir tatil geçirmek için gelebilirsin.

3.    Yalova Termal Kaplıcaları, Yalova

Roma döneminden beri kullanılan Yalova kaplıcaları aynı zamanda tarihsel olarak da pek çok unsuru görebileceğin yerlerden biridir. Geniş bir arazi üzerinde yer alan kaplıcaya gelmişken havuz, sauna gibi hizmetlerinden de faydalanabilirsin.

4.    Gönen Kaplıcaları, Balıkesir

Gönen kaplıcasını diğer kaplıcalardan ayıran özelliği su sıcaklığının 78 dereceye kadar ulaşmasıdır. Hipotermal ve hiptenik sularıyla pek çok hastalığının şifasında tedavilerine destek olur. Aynı zamanda sodyum açısından zengin olan bu kaplıcaya özellikle kadın hastalıkları konusunda rahatsızlığın varsa gelebilirsin.

5.    Oylat Kaplıcaları, Bursa

Bursa’nın muhteşem doğasının manzarasına konumlanan Oylat Kaplıcaları günübirlik ziyaretler için uygun bir seçenektir. Vücudunu rahatlatacak sulara girdikten sonra yürüyüş parkuru şeklinde kullanılan alanlarda uzun uzun yürüyebilirsin.

6.Hamamboğazı Kaplıcaları, Uşak

Üç tür farklı sudan meydana gelen kaplıcalar kükürt ve demir bakımından zengindir. Suyun türlerine göre sıcaklık dereceleri de değişir.

7. Tuzla Kaplıcaları, İstanbul

Geniş bir alan içerisinde yer alan Tuzla Kaplıcaları sodyum oranı yüksek sulardan oluşur. Konaklama tesisi bulunan kaplıcalarda konforlu ve şifa dolu bir tatil geçirebilirsin.

8. Karacasu Kaplıcaları, Bolu

Sağlık turizmi açısından önemli yerlerden biri olan Karacasu Kaplıcası, Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir işletmedir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini alabileceğin kaplıcalara cilt leke tedavini desteklemek için de gidebilirsin.

Türkiye’nin En İyi Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir?

Türkiye’nin en iyi kaplıcaları içerisinde bulunan molekül ve partiküller sayesinde tüm vücudunun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Toksinler vücuduna solunum yoluyla, beslenmenle ve fiziksel temaslarla girer. Bu toksinler karaciğerinde, bağırsaklarında ve akciğerlerinde birikir. Bu toksinlerin vücuttan atılması ve vücudun yenilenmesi için kaplıcalardan yardım alabilirsin. Kaplıcaların diğer faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Kan dolaşımını artırarak vücudun yenilenmesini yardımcı olur.
  • Kaplıcalar vücudundaki gergin kasların gevşemesini ve rahatlamanı destekler.
  • Egzama, sedef rahatsızlığı konusunda tedavi görüyorsan, cildini yatıştırmana destek verir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve bakterilerle vücudunun savaşmasına yardımcı olur.
  • Eklem ağrılarını hafifletebilir.

Mide rahatsızlıklarında ve astım hastalığının tedavisinde destekleyici bir yöntem olabilir.

En Çok Okunanlar