Generali Sigorta A.Ş

Dünyanın dört bir yanında coğrafyası, tarihi ve kültürüyle keşfedilmeyi bekleyen pek çok ülke yer alıyor. İster iş ister turistik amaçlı fark etmeksizin bazı ülkelere vizesiz giriş yapabilir ve vize için gerekli bürokratik işlemlere ihtiyaç duymayabilirsin. Vizesiz gidilebilen ülkeler listesine hemen göz at ve yeni yolculuklara bir adım daha yaklaş!

 

 

Türkiye’den Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilir?

 

Asya, Okyanusya, Balkan, Afrika ve Amerika gibi bölgelerde yer alan bazı ülkeler Türkiye’den vize istemeyen ülkeler arasındadır. Bu ülkeler sınır kapılarında pasaport kontrolü yapsalar bile herhangi bir vize talebinde bulunmaz. Seyahat edeceğin ülkeye bağlı vizenin gün sınırına özen gösterebilir ve ülkeye giriş yapabilirsin. Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında en popülerleri senin için sıraladık.

 

Arjantin

 

Güney Amerika bölgesinde yer alan Arjantin’in Buenos Aires şehrini her yıl dünyanın pek çok yerinden turist ziyaret ediyor. Türkiye’den vize istemeyen Arjantin’de şelaleleri, dağları, kültürel mirasları, milli parkları ve gölleri gezebilir ve 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsin.

 

Azerbaycan

 

Kardeş ülke olarak gönüllerimizde taht kuran Azerbaycan’ı vizesiz olarak ziyaret edebilir ve kültürlerini yakından keşfedebilirsin. Azerbaycan’da bir yandan müzeleri, dağları, milli parkları ve sarayları gezerken bir yandan da sıcakkanlı insanlar ile vakit geçirmenin keyfini çıkarmak mümkün.

 

KKTC

 

Yavru vatan olarak bilinen KKTC; tarihi yapıları, eğlence merkezleri ve doğal güzellikleriyle dünya çapında pek çok turisti ağırlıyor. Vizesiz olarak KKTC’yi ziyaret edebilir ve camii, manastır, müze, kale ve antik kent gibi büyüleyici yapıları yakından görebilirsin.

 

Bahamalar

 

Karayipler’deki bir takımada ülkesi olan Bahamalar’da 240 güne kadar vizesiz konaklamak mümkün. Ortalama sıcaklığın 20 derecenin üstünde olduğu Bahamalar’ın masmavi sularında yüzmek ve doğanın içinde bir seyahat deneyimi yaşamak için Bahamalar’ı ziyaret edebilirsin.

 

Brezilya

 

Vizesiz gidilecek ülkeler arasında yer alan Brezilya, Güney Amerika bölgesindeki en kalabalık ülkedir. Brezilya’da 90 gün vizesiz olarak konaklayabilir ve festival, gösteri, futbol maçı ve benzeri pek çok aktiviteye katılabilirsin. Sınırları oldukça geniş Brezilya’ya giriş yaptığında neredeyse Güney Amerika bölgesinin tamamını gezme imkanın olur.

 

Moldova

 

Ukrayna ve Romanya arasındaki ülke olan Moldova, Doğru Avrupa’nın en turistik alanlarından biridir. Yılın her mevsimi birbirinden güzel manzaralar sunan Moldova’yı vizesiz olarak ziyaret edebilir ve tarihi yapıları yakından görebilirsin.

 

Kolombiya

 

Güney Amerika ve Kuzey Amerika bölgelerinde pek çok adaya sahip Kolombiya’da vizesiz 90 gün konaklama imkanı mevcut. Vizeden muaf biçimde Kolombiya’ya seyahat edebilir ve muhteşem adalarıyla birlikte ülkenin kültürünü, yaşam tarzını ve mutfağını keşfedebilirsin.

 

Vize Gerekmeyen Balkan Ülkeleri

 

Güneydoğu Avrupa bölgesinde yer alan coğrafi ve kültürel bölge Balkanlar’dır. Tarihi ve kültürel mirası, yaz ve kış turizmi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Balkanlar’da vizesiz girilen ülkeler şunlardır:

 

Makedonya

 

Türk vatandaşlarına 90 gün vizesiz konaklama imkanı sunan ve vizesiz Avrupa ülkeleri arasında yer alan Makedonya; Osmanlı İmparatorluğu, Roma ve Bizans kültürünü yansıtır. Yılın her mevsimi güzellikleriyle büyüleyen Makedonya’ya seyahat edebilir ve kültürel mirası yakından keşfedebilirsin.

 

 

Arnavutluk

 

Vizesiz ülkeler arasında yer alan Arnavutluk, 90 güne kadar konaklama imkanı sağlar. Renkli yaşam tarzıyla büyüleyen Arnavutluk’a seyahat edebilir ve Dıraç, Saranda ve Ohri gibi gözde şehirleri gezebilirsin.

 

Sırbistan

 

Balkanların kesişim noktasında yer alan Sırbistan’da pek çok hamam, kilise, katedral ve camii ziyaret edebilir ve yıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu çatısındaki ülkenin kültürünü yakından tanıyabilirsin. 90 güne kadar konaklama imkanı sunan Sırbistan hareketli ve eğlenceli günler geçirmek de mümkün.

 

Karadağ

 

Vize istemeyen ülkeler arasındaki Karadağ’ın bilinen bir diğer adı ise Montenegro’dur. Her mevsim keyifle gezilebilecek bir ülke olan Karadağ’ın büyüleyici plajlarında yüzebilir veya tarihi ve kültürel mirasını keşfedebilirsin.

 

Bosna-Hersek

 

Türkiye ile benzerliğiyle öne çıkan Bosna-Hersek; kültürel unsurlar bakımından zengin bir ülkedir. 90 güne kadar vizesiz konaklayabilir ve Bosna-Hersek’in tarihi yapılarını gezebilirsin.

 

 

Türkiye’den vize talep etmeyen ülkeleri seyahat ederken seyahat sağlık sigortası hizmetinden yararlanabilir ve sağlığını güvence altına alabilirsin. İş veya turistik amaçlı fark etmeksizin tüm yurt dışı seyahatlerin için 3 adımda Generali Seyahat Sağlık Sigortası edin ve sağlığını güvence altına al.

En Çok Okunanlar