Generali Sigorta A.Ş

Şehirden kaçıp biraz nefes almak isteyenler için harika bir rota olan Kartepe, gezilip görülecek yerleriyle ve İstanbul’a yakınlığıyla birçok kişinin hafta sonu gezmelerinde tercihi. Kartepe gezilecek yerler listesinde hem çocuklu aileler hem arkadaş grupları hem de çiftler için uygun alternatifler bulabilmek mümkün. Farklı beklenti ve farklı grupları memnun edecek “Kartepe’de gezilecek yerler” listesi için okumaya devam edin!

Kocaeli Kartepe’de Gezilecek Yerler

Kocaeli’ne bağlı Kartepe’de keyifli bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz? Yılın dört mevsimi gidebileceğiniz ve her mevsimde de ayrı ayrı güzellikler keşfedebileceğiniz Kartepe, şehirden kaçış için en ideal rotalar arasında yer alıyor. İstanbul, Sakarya ve Yalova’ya olan yakınlığı ile özellikle hafta sonları komşu illerden de ziyaretçi çeken Kartepe, doğal güzellikleri ve keyifli restoranlarıyla gezmeyi sevenlere göz kırpıyor.

Kartepe Maşukiye Gezilecek Yerler

Kartepe’de gezilecek yerler denildiğinde akla gelen ilk seçeneklerden biri hiç kuşkusuz Maşukiye oluyor. Doğal güzellikleriyle ve yemyeşil doğasıyla biraz temiz hava almak ve şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası olan Maşukiye, Kartepe gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Maşukiye’de ne yenir derseniz ise meşhur kiremitte pişen alabalıkları tadabilirsiniz. Maşukiye’de bulunan bungalov tarzdaki restoranların neredeyse tümünde taze alabalık yiyebilmek mümkün. Maşukiye’de gezilecek yerler denilince Yuvacık Barajı’ndan da bahsetmeden geçmek olmaz. Maşukiye’den en kolay ulaşabileceğiniz yerleden olan Yuvacık Barajı, yaklaşık 258 kilometrelik büyük bir yeşil alanı kapsıyor.

Kış Tatilinin Gözdesi: Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe gezisi denilince akla ilk gelen seçenek elbette ki kayak merkezi oluyor. Çevresindeki otellerde özellikle kış aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayan Kartepe Kayak Merkezi, keyifli bir kış tatili için ideal. Kartepe Kayak Merkezi çocuklarla keşfetmesi de keyifli rotalardan. Hem kara doymak hem de ailecek kayma deneyimi yaşamak isterseniz burayı gezi rotanıza dahil edebilirsiniz.

Doğal Yaşam Parkı: Ormanya

İzmit Kartepe gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz yerlerden biri de Ormanya. Doğal yaşam parkı olan Ormanya, özellikle çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirmesi için ideal. 187 hektar alan içerisine kurulu olan Ormanya’da kamp alanları, piknik alanları, hobit evler, çiftlik, doğa aktiviteleri, spor parkurları gibi pek çok farklı alan ve aktivite seçeneği mevcut.

Kuzu Yaylası Milli Parkı

Dev kayın ağaçları ile çevreli Kuzu Yaylası Milli Parkı Kartepe’ye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Sonbaharda ayrı, yazın ayrı, kışın ayrı bir doğal güzelliğe sahip Kuzu Yaylası; harika fotoğraflar çekebileceğiniz ve manzaraya doyacağınız yerlerden.

Kartepe’ye Nasıl Gidilir?

Kartepe’ye çevre illerden kendi aracınızla ya da Kocaeli otobüs firmalarını kullanarak otobüs aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız E-5, TEM, İstanbul – İzmit, Adapazarı – İzmit ve Anadolu Otobanı ile Afyon – Kütahya otoyollarını kullanarak Kartepe’ye ulaşabilirsiniz.

Otobüs tercih edecekseniz ise çeşitli özel firmalardan otobüs bileti alarak Kocaeli Otogarı’na ulaşabilir buradan da servis, minibüs veya taksilerle yaklaşık 30 dakikada Kartepe’ye varabilirsiniz.

Kartepe’de Ne Yenir?

Kartepe seyahatinizi daha da keyifli kılmak ve yorulduğunuzda lezzetli bir dinlenme molası vermek için Kartepe’de ünlenmiş yemekleri deneyimleyebilirsiniz. Maşukiye’de kiremitte lezzetler tadabilirsiniz. Kiremitte alabalık en ünlüsü olsa da eğer balıkla pek aranız yoksa kiremitte köfte, tavuk ya da sucuk da tercih edebilirsiniz. Kartepe Kayak Merkezi’nde sucuk ekmek yiyebilir, dönerken yakınlarınıza hediye olarak meşhur İzmit pişmaniyesi alabilirsiniz. Bunların yanı sıra nispeten az bilinen Kerpe lokumu, kuru börek tatlısı gibi lezzetleri de deneyimleme fırsatınız olursa kaçırmayın!

Seyahatleriniz boyunca huzurlu ve güvende hissetmeye ne dersiniz? Bunun için Generali Seyahat Sağlık Sigortası sizlerle. Detaylar için tıklayın!

Kış Turizmi Nerelerde Yapılır? başlıklı yazımızı incelemiş miydiniz?

 

En Çok Okunanlar