Generali Sigorta A.Ş

Kapsül Dolap Nasıl Hazırlanır?

Kapsül dolap, modası geçmeyecek kıyafetleri içeren ve tüm parçaların farklı tarzlara uyum sağlaması üzerine seçildiği bir konsepttir. Genel olarak minimalist düzeni benimseyen kapsül dolap konsepti son zamanlarda en sık araştırılan konulardan biridir. Kullanışlı bir dolaba sahip olmana olanak sunan bu kavram sayesinde her tarza hitap edecek eşsiz parçaları dolabında bulundurabilirsin. Kıyafet kalabalığının yarattığı karışıklığı ortadan kaldıran kapsül dolap daha ferah bir alana sahip olmana olanak sunar.

İhtiyaç duyduğun anda aradığın eşyalara ulaşmanı zorlaştıran karışık dolap düzeni zamanla soruna yol açabilir. Kapsül gardırop konsepti ile bu soruna çözüm elde edebilirsin. Kapsül dolap düzeninde etek, pantolon, elbise, ceket, ayakkabı gibi her an ihtiyaç olabilecek temel parçalara öncelik verilir. Kullanılabilirlik durumunda fazlasıyla avantaj sunan kapsül dolap için özellikle zamansız parçalar tercih edilir. Bu sayede moda akımları değişse dahi senin dolabında yer alan parçalar kullanışlı olma niteliğini kaybetmeden aynı etkiyi sağlar. Peki kapsül dolap konsepti oluşturmayı düşünüyorsan hangi noktalara dikkat etmen gerek? İşte detaylar!

Kapsül Dolap Nasıl Hazırlanır?

Kapsül Dolap Hazırlarken Nelere Dikkat Edilir?

Kapsül dolap hazırlamaya karar verenler için yaz ve kış olmak üzere iki formatta hazırlamaları önerilir. Öncelikli olarak dolapta bulunan ve kullanılmayan kıyafetlerden kurtulmak ile işe başlayabilirsin. Alan açmak ve yeni bir düzen kurmak adına kalabalık görünümden uzaklaşmak önemlidir. Ardından sabit bir kurala bağlı olmaksızın kullanışlı olduğunu düşündüğün temel parçaları almaya başlayabilirsin. Kapsül dolap oluştururken nötr renkler arasından seçim yapmak dikkat etmen gereken önemli noktalardan biridir. Özellikle her an ihtiyaç duyabileceğin siyah, beyaz renk tonlarının yanı sıra farklı tarzlara uyum sağlayacak camel, bej renklerine öncelik verebilirsin.

Kapsül dolaba seçeceğin parçaların farklı kullanımlar için uygun olduğu gibi dayanıklı olmaları da gerekir. Seçtiğin parçalar kısa süreli sezon ürünlerinden seçmemendeki temel sebep uzun zaman kullanıma uygun olacak parçalar olmalarıdır. Bu sebeple kumaş yapısından kalitesine kadar dayanıklılığı yüksek kıyafetlere yönelim göstermelisin. Kapsül dolap listesi oluştururken zamansız parçalara öncelik vermeyi dikkat edebilirsin. En önemli noktalardan birisi de kıyafetin içerisinde kendini iyi hissetmen ve beden olarak doğru ürünleri seçmendir. Ayrıca seçeceğin her parça uzun süre kullanabileceğin ve moda akımlarından etkilenmeyecek kullanışlı kıyafetler olmalıdır.

Kapsül Dolapta Olması Gereken Parçalar Nelerdir?

Sezon olarak yeni trendlere sahip bir çok kıyafet zamanla dolabında birikebilir. Sezonluk olarak tercih edilen ve bir süre sonra etkisini kaybeden bazı kıyafetler dolabında kalabalık bir görünüme neden olur. Kapsül dolap hazırlama fikri de tam olarak bu noktada avantaj oluşturur. Yaz aylarında sıklıkla kullanılan tişörtler ile kış aylarında kullanabileceğin sweatshirtler kapsül dolapların kurtarıcı parçalarıdır. Birer adet siyah ve beyaz tişörte dolabında yer vermen pantolon veya eteklerinle kombinleyebileceğin joker parçaya sahip olmana olanak sağlar. Özellikle farklı tarzlara hitap edebilecek parçaları seçeceğin kapsül dolap sayesinde kıyafetlerini bir döngü halinde kullanma ayrıcalığı elde edebilirsin.

Alt giyim olarak kumaş ve kot pantolon da kapsül dolap oluşturanlar için unutulmaması gereken parçalardır. Denim ceket modelleri de alınacaklar listene ekleyebileceğin önemli parçalardan biridir. Siyah ya da beyaz elbise de bir çok noktada gününü kurtarabilecek kıyafetlerdir. Kombinlerini tamamlayacağın blazer ceketler de farklı mevsimler için uygun olur. Bunların yanı sıra her an ihtiyaç duyabileceğin beyaz sneaker ayakkabı da atlamaman gereken önemli detaylar arasında yer alır. Yaz aylarında kullanabileceğin bantlı terlik veya sandaletin yanı sıra beyaz topuklu ayakkabı da kapsül dolapların olmazsa olmazları arasındadır. Tüm bu detaylara dikkat ederek sen de başarılı bir kapsül dolap oluşturabilir, minimal stilinle her zaman dikkat çekici ve şık görünebilirsin.

En Çok Okunanlar