Generali Sigorta A.Ş

Madrid yalnızca İspanya’nın başkenti değildir; Güney Avrupa’nın önde gelen kültür, finans ve mutfak merkezlerinden biridir de aynı zamanda... Dünya standartlarındaki futbol takımı ve sanat hazineleri ile meşhur El Foro’daki konaklamanızı asla unutmayacaksınız. İşte şehirde gözden kaçırmamanız gereken önemli noktaların bazıları... Madrid seyahatiniz öncesinde vize almak için zorunlu olan seyahat sigortası yaptırın! Generali'nin Seyahat Sağlık Sigortası sayfasından online seyahat sigortanızı hızlı ve kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Museo del Prado

İspanya’nın ulusal galerisinde gözleriniz bayram edecek. Zarif neoklasik cephesinden içerideki seçkin şaheserlere kadar her şeyin tadını çıkarabilmek için tekrar tekrar ziyaret etmeniz gerektiğini fark edeceksiniz! Burada, dünya çapında İspanyol sanatının en iyi örneklerini ve Avrupa genelindeki olağanüstü resimleri bulabilirsiniz.

Museo Reina Sofía

Madrid'in "sanat gezisinin" bir sonraki durağı Museo Reina Sofia’dır. 19. yüzyılın hastane binalarına komşuluk yapan cam eklentiler lobide sizi karşılarken; Dali’nin sürreal şaheserleri, Picasso’nun akılda kalıcı savaş karşıtı resmi Guernica’dan bir taş atımı uzaklıktadır. Madrid’in en rafine kültür eserlerini indirimli olarak görmek için bir Sanat Gezisi Bileti almanızı tavsiye ederiz.

Santiago Bernabéu Stadyumu

Avrupa’nın en iyi futbol takımlarından birine ev sahipliği yapan Santiago Bernabeu, taraftarların Real Madrid stadyumunu gezmesine imkan tanıyor. Müzeyi, soyunma odalarını, antrenörlük alanını, hatta başkanlık locasını ziyaret edebilirsiniz. Gezinizin bir maçla çakışmaması için en uygun zamanları önceden kontrol edin.

El Retiro Parkı

El Retiro, Madrid’in kalbindeki yeşil bir vahadır. Boylu boyunca ağaçların uzandığı yollarda yürüyün, gölde bir sandala binip kürek çekin ve olağanüstü Velázquez ve Crystal saraylarını hayranlıkla seyredin. Hatta Madrid’de mutlaka denemeniz gereken bir yiyecek olan bocadillos de calamares, yani kızarmış kalamar sandviçi ile piknik de yapabilirsiniz.

Debod Tapınağı

Kozmopolit bir şehrin kalbinde antik bir Mısır tapınağıyla karşılaşacağınızı düşünebilir misiniz? Düşünün çünkü, Madrid'in Batı Parkı'nda 1960’larda İspanya’ya bağışlanan, 2. yüzyıldan kalma olağanüstü bir tarihi eser bulunmaktadır. Debod Tapınağı adlı bu yapıtı akşama doğru ziyaret ederek gün batımının güzelliğine karşı binaları seyrettikten sonra, bir restorana geçerek leziz bir yemek yiyin. Afiyet olsun!

Madrid’de yapılacak 5 ücretsiz etkinlik

Bir sonraki dünya turunuz için mükemmel seyahat ipuçlarımızla maceracı tarafınızı keşfedin:

Uçuşunuz iptal edildiği takdirde ne yapmalısınız?

El Çantanızdan Maksimum Fayda Sağlayarak Bagaj Ücretlerinden Kurtulun Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

En Çok Okunanlar