Generali Sigorta A.Ş

Bu kadar küçük bir yerde görülecek ve yapılacak pek çok şeyin olduğu Singapur, bir ülkeyi tek ziyarette tamamen deneyimlemek isteyen gezginler için harika bir yer... Ayrıca biraz pahalı bir yer, ama iyi bir planlama yaparak bütçeniz düşük olsa bile evinize bir miktar para artırarak dönebilirsiniz. Karlı bir tatil doğrultusunda ilk adımı atmak için, Singapur’da yapılacak 5 ücretsiz etkinlik listemizi gözden geçirin. Singapur seyahatinizi planlarken vize için zorunlu olan seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın! Generali'nin Seyahat Sağlık Sigortası sayfasından online seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.

1. Baba House’da geçmişe gidin

Baba House, 1895’te Pereneka kökenli varlıklı bir Çinli ailenin evi olarak inşa edilmiş olup, uzun yıllar önce nasıl bir hayat sürüldüğünü ziyaretçilere sergilemek için dikkatle restore edilmiştir. Haftada beş gün gezi ve ziyaretler mevcuttur ancak biletler çok hızlı tükenmektedir; bu yüzden çok önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir.

2. Meşhur Gardens by the Bay’i keşfedin

Ziyaret edip edebileceğiniz bu en fütüristik botanik bahçeleri, ileri teknolojili biyokubbelere, fantastik heykellere ve tabii ki geceleri göz alıcı biçimde aydınlanan ve ikonik 'Süperağaçlar' ile dolu olan dikey bahçelere sahiptir. Bundan bahsetmişken, her gün 19:45 - 20:45 arasında gerçekleştirilen büyüleyici Bahçe Rapsodisi müzik ve ışık şovlarına mutlaka katılın.

3. Ücretsiz bir festivalde eğlenceye katılın

Singapur’da yıl boyunca birçok festival düzenlenir; üstelik bunların birçoğu ücretsizdir. Neredeyse her ay Eğlence Festivali'nden Uluslararası Sanat Festivali'ne, Ejderha Gemisi Festivali'ne ve Singapur Gelenekleri Festivali'ne kadar farklı bir etkinlik gerçekleşir. Ziyaret edeceğiniz tarihteki etkinlikleri öğrenmek için buraya bakabilirsiniz.

4. Güney Sırtları Yolu'nda Yürüyün

Yürüyüşü seviyorsanız, Singapur’daki en iyi yürüyüş bu olabilir. 10 km uzunluğundaki Güney Sırtları Yolu bir günde kolaylıkla tamamlanır ve yemyeşil ormanlara, gölgeli yürüyüşlere, olağanüstü Singapur manzaralarına ve ülkenin en yüksek yaya köprüsü olan harikulade Henderson Waves’e ev sahipliği yapar.

5. Bir müzede ruhunuzu besleyin

Sanat ve tarih meraklıları için, Singapur Ulusal Üniversitesi Müzesi çok sayıda Singapur sanat, kültür ve arkeoloji eserine ev sahipliği yapar. Ayrıca müzede sürekli olarak düzenli sergiler gerçekleştirilmektedir; bu yüzden, seyahat edeceğiniz tarihlerde neler bulabileceğinizi öğrenmek için web sitesini ziyaret edin.

Singapur’da yapılabilecek 5 ekonomik etkinlik

Bir sonraki dünya turunuz için mükemmel seyahat ipuçlarımızla maceracı tarafınızı keşfedin:

Uçuşunuz iptal edildiği takdirde ne yapmalısınız?

El çantanızdan maksimum fayda sağlayarak bagaj ücretlerinden kurtulun

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

En Çok Okunanlar